top of page

Waarom

verzekeren?

Huisdierenverzekering? Zeker het overwegen waard!

Een huisdierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor uw hond of kat. Door maandelijks een relatief laag bedrag te betalen, verzekert u uw huisdier tegen onverwachte hoge dierenarts kosten!

Of u nu een kitten, een volwassen kat of een oudere kat of hond heeft, u wilt uw huisdier alle zorg kunnen geven die nodig is.

Af en toe een bezoek aan de dierenarts hoort daar natuurlijk ook bij. De schrik van iedere huisdierbezitter is dat uw huisdier ziek wordt en een kostbare behandeling nodig heeft. Dan wilt u niet meemaken dat de kosten te hoog uitvallen en uw huisdier niet (direct) behandeld kan worden. Een goede huisdierenverzekering is de oplossing om dit soort situaties te voorkomen!

 

Wel of niet een huisdierenverzekering afsluiten?

Als u een hond of kat aanschaft is het belangrijk om u af te vragen of een huisdierverzekering wel of niet zinvol is.

Wij raden het afsluiten van een huisdierenverzekering wel aan. U hoopt natuurlijk dat uw huisdier gezond blijft, maar ook huisdieren kan iets overkomen. Door maandelijks een premie te betalen voor de verzekering, is uw huisdier gedekt tegen de meeste (onverwachte) ziektekosten.

Wat dekt een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering vergoedt de belangrijkste dierenartskosten zoals:

 • Een consult

 • Medicijnen

 • Laboratoriumonderzoek

 • Röntgenfoto's

 • Een medisch noodzakelijke operatie

 • Opname en verblijf in de dierenkliniek

 • Ongevallen

Wanneer uw huisdier bijvoorbeeld verwond raakt door een ongeluk, wordt dit veelal gedekt door de huisdierenverzekering. Daarbij heb je wel een eigen risico, dat per verzekeraar en per pakket varieert.

Hoeveel kost een huisdierenverzekering?

De premie van een kattenverzekering begint gemiddeld vanaf €10,- en voor een hondenverzekering gemiddeld vanaf €25,-. De premie stijgt naarmate uw huisdier ouder wordt. De exacte premie is afhaneklijk van veel factoren. Denk daarbij aan:

 • Het soort dier

 • Het ras

 • De leeftijd

Elke verzekeraar heeft diverse pakketten die elk variëren in premie. Wel is het verstandig om een verzekering op jonge leeftijd af te sluiten omdat uw huisdier dan gezond en fit is, waardoor de premie relatief laag is.

Wij bieden pups en kittens een maand gratis verzekering van Petplan aan! (voor vragen neem gerust contact met ons op)

Een paar afwegeningen die u kunt maken:

 • Heeft u genoeg geld om behandelingen van €1`000,- of meer te betalen dan is een huisdierverzekering minder zinvol

 • Heeft u wel geld beschikbaar om een consult en kleine behandelingen tot bijvoorbeeld €250,- te betalen, maar geen grotere bedragen? Dan kunt u een huisdierenverzekering nemen waarbij u kiest voor een hogere eigen bijdragen, eventueel in combinatie met een vrijwillig eigen risico. Dat scheelt u namelijk premie en de duurdere behandelingen als operaties, medicijnen, onderzoekskosten en opname in de kliniek worden grotendeels vergoed

 • Geld sparen is natuurlijk ook een manier, maar dan loopt u wel het risico dat de spaarpot nog onvoldoende gevuld is als uw huisdier een dure operatie of langdurig medicijnen moet hebben.

VERZEKEREN?

U heeft zelf ook een goede ziektekosten-verzekering

Uw hond of kat ook?

MEER

INFORMATIE

Wilt u meer informatie over verzekeren of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op, de assistente staat u graag te woord!

bottom of page