Chirugie

bij Dierenkliniek

Etten-leur?

Heeft u interesse in Chirurgie bij dierenkliniek Etten-Leur of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.

Wij werken uitsluitend op afspraak.

 

Bij spoed of preventieve zorg

Vaak gaat het om reguliere operaties maar af en toe heerst er ook grote spoed. In beide gevallen helpen we u met persoonlijke en kwalitatief goede zorg.

Van dinsdag tot vrijdag word er iedere ochtend geopereerd bij Dierenkliniek Etten-Leur. Wij hebben hiervoor een aparte ruime steriele operatiekamer en een aparte niet-steriele operatiekamer.
Wij werken bij de meeste operaties met inhalatie-anesthesie (oftewel gasnarcose). Via gasanesthesie  zorgen wij voor een veilige en goed reguleerbare narcose. Daarnaast hebben we volledige bewaking tijdens de narcose van de ademhaling, hartslag, lichaamstemperatuur, zuurstof en CO2. In geval van nood beschikt ons apparaat ook over automatische beademing.

 

Het operatieprogramma loopt flink uiteen; van castraties en sterilisaties, het verwijderen van diktes in de huid en maagdarmoperaties tot het hechten van grote wonden, blaasoperaties tot keizersneden.  Ook worden hier endo/gastroscopische ingrepen gedaan en laparoscopische sterilisaties uitgevoerd. Veel operaties kunnen wij zelf, maar waar onze kennis ophoud zullen we u altijd ondersteunen met een doorverwijzing naar een specialist.

Hoe ziet een chirurgische ingreep eruit?

Soms word tijdens een consult duidelijk dat er over gegaan moet worden tot een chirurgische ingreep, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat u zelf een afspraak maakt met de assistent voor bijvoorbeeld een castratie of steralisatie.

Tijdens het gesprek ontvangt u informatie die belangrijk is voor bijvoorbeeld de voorbereiding van van de operatie en de evt. nazorg. Van belang is dat u uw huisdier nuchter houd; dit wil zeggen dat er geen voeding gegeven mag worden na 20:00 s'avonds. Water mag wel aangeboden worden.

Het is gebruikelijk dat u uw huisdier altijd om 8:00 's ochtends binnen brengt.

Hierna word er een Braunule (infuuspoort om medicijnen door de geven) in de poot ingebracht. Daarna zal de operatie starten.

Afhankelijk van het operatieschema en of u het heeft aangegeven zullen wij u bellen over hoe de operatie gegaan is.

Wanneer de patiënt goed wakker is, op temperatuur is en de dierenarts deze goed bevonden heeft word u gebeld door de assistent dat u uw huisdier kunt komen ophalen. De meeste dieren mogen dezelfde middag al mee naar huis.

Als u uw huisdier komt ophalen vertellen wij nogmaals hoe de operatie is verlopen en krijgt u duidelijke nazorginstructies mee naar huis. Mocht er iets zijn kunt binnen openingstijden altijd bellen met vragen.

Narcose

Narcose is voor veel eigenaren een grote zorg. Narcose heeft altijd een risico, vooral bij oudere dieren. Echter gaan wij erg zorgvuldig te werk en wordt er bij oudere dieren standaard een preanestetisch bloedonderzoek gedaan. Wij passen daarop de narcose aan op basis van de leeftijd, een algemeen onderzoek en de bloeduitslag. Zo kunnen ook oudere dieren op een zeer goede en veilig manier chirugie ondergaan.

 

AFSPRAAK

MAKEN

Wilt u een afspraak maken voor Chirugie of heeft u vragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken uitsluitend op afspraak.

ANDERE

DIENSTEN

Dierenkliniek Etten-leur bied naast Chirugie ook andere diensten aan: