Tandheelkunde

bij Dierenkliniek

Etten-leur?

Denkt u na over een tandheelkundige behandeling bij Dierenkliniek Etten-Leur of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.

Wij werken uitsluitend op afspraak.

 

Goede professionele

gebitszorg

Wanneer tijdens een gezondheidscheck een probleem met het gebit word vastgesteld, wordt er meestal geadviseerd om een gebitsbehandeling uit te voeren. Een gebitsbehandeling vindt bij ons altijd onder narcose plaats. Onder narcose kan je het gebit van een huisdier beter behandelen omdat:

  • Je alleen onder narcose gebruik kan maken van een ultrasoon reinigingsapparaat en een apparaat om de kiezen en tanden te polijsten.

  • Je ook de achterste kiezen goed kan reinigen en polijsten. Deze achterste kiezen zijn vaak het meest aangedaan.

  • Je ook onder het tandvlees kan reinigen.

  • Je veel beter de binnenzijde van tanden en kiezen kan reinigen.

  • Regelmatig moeten er tanden of kiezen worden getrokken (extracties). 
    In de spreekkamer word er een inschatting gemaakt, echter blijkt vaan tijdens de ingreep of er extracties plaats. 

Dierenkliniek Etten-Leur beschikt over een volledig ingerichte niet steriele operatiekamer. Wij werken bij alle tandheelkundige behandelingen met inhalatie-anesthesie (oftewel gasnarcose). Via gasanesthesie zorgen wij voor een veilige en goed reguleerbare narcose. Daarnaast hebben we volledige bewaking tijdens de narcose van de ademhaling, zuurstof en CO2.

Dierenkliniek Etten-Leur beschikt over een volledige tandheelkundige unit voor behandelingen van het gebit van uw huisdier.

Hoe ziet een tandheelkundige ingreep (er in het algemeen) eruit?

Meestal blijkt na een gezondheidscheck dat er een gebitsbehandeling nodig is. Een dierenarts maakt op basis van haar bevindingen een tijds en kosteninschatting.

Aan de balie ontvangt u informatie die belangrijk is voor de voorbereiding van van de ingreep en evt. nazorg. Van belang is dat u uw huisdier nuchter houd; dit wil zeggen dat er geen voeding gegeven mag worden na 20:00 s'avonds. Water mag wel aangeboden worden.

 

Afhankelijk van het operatieschema en of u het heeft aangegeven zullen wij u bellen over hoe de ingreep is gegaan is.

Wanneer de patiënt goed wakker is, op temperatuur is en de dierenarts deze goed bevonden heeft word u gebeld door de assistent dat u uw huisdier kunt komen ophalen. De meeste dieren mogen dezelfde middag al mee naar huis.

Als u uw huisdier komt ophalen vertellen wij nogmaals hoe de ingreep is verlopen en krijgt u duidelijke nazorginstructies mee naar huis (bijvoorbeeld over evt. medicatie en/of een poetsinstructie). Mocht er iets zijn kunt binnen openingstijden altijd bellen met vragen.

Narcose

Narcose is voor veel eigenaren een reden om geen gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Narcose heeft altijd een risico, vooral bij oudere dieren. Echter gaan wij erg zorgvuldig te werk en wordt er bij oudere dieren  standaard een preanestetisch bloedonderzoek gedaan. Wij passen daarop de narcose aan op basis van de leeftijd, een algemeen onderzoek en de bloeduitslag. Zo kunnen ook oudere dieren met gebitsproblemen op een zeer goede en veilig manier worden behandeld.

 

AFSPRAAK

MAKEN

Wilt u een afspraak maken voor Tandheelkunde of heeft u vragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken uitsluitend op afspraak.

ANDERE

DIENSTEN

Dierenkliniek Etten-leur bied naast Tandheelkunde ook andere diensten aan: