top of page

Tandheelkunde

Gezonde tanden zijn van levensbelang, dit geldt ook voor uw huisdier. 

Heeft u vragen over de gezondheid van het gebit van uw huisdier?

Neem dan contact met ons op.

Wij werken uitsluitend op afspraak.

 

Goede professionele

gebitszorg

Tijdens de jaarlijkse controle kunt u het advies krijgen om bij uw huisdier een gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Dit kan zijn door een overmaat aan tandsteen, maar soms is een behandeling ook noodzakelijk door een infectie. Gebitsbehandelingen vinden plaats onder narcose.

Als uw huisdier komt voor een gebitsbehandeling, is het belangrijk dat hij/zij nuchter wordt gehouden vanaf de avond van te voren 00.00uur. Via de e-mail ontvangt u een gezondheid vragenlijst, het verzoek is om deze in te vullen en mee te brengen naar de behandeling.

De gebitsbehandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal uw huisdier een algemeen klinisch onderzoek ondergaan. 

Afhankelijk van de leeftijd, het algmeen klinisch onderzoek en eventuele bloeduitslagen wordt de narcose nauwkeurig gekozen.

Wanneer uw huisdier goed slaapt inspecteren wij het gebit op tandsteen en op ontstekingen. Zijn er beschadigingen van de tanden aanwezig, of staan ze los?

Vervolgens wordt het tandsteen verwijderd met een ultrasoon reinigingsapparaat: door middel van water en trillingen komt het tandsteen los van de tand.

Zijn er beschadigingen op de tand aanwezig of staan deze los, dan zullen deze verwijderd worden. De holte waar de tand zat wordt netjes gesloten met hechtdraad.

De rest van de tanden worden gepolijst, dit brengt een beschermlaagje aan op de tanden.

Tijdens de narcose wordt uw huisdier goed gemonitord door een daarvoor opgeleide Paraveterinair anaesthesist. De ademhaling, pols, hartslag, temperatuur en de algemene toestand van uw huisdier worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Hierdoor kunnen wij ingrijpen wanneer dit nodig is.

Wanneer de behandeling gedaan is, wordt uw huisdier overgedragen naar de opname waar de opnameassistente goed opvolgt hoe uw huisdier wakker wordt.

Wanneer uw huisdier wordt gebracht voor een gebitsbehandeling, mag hij/zij vaak in de loop van de middag weer naar huis. Hier zullen wij altijd over bellen.

Narcose

Narcose is voor veel eigenaren een grote zorg. Narcose brengt altijd een risico met zich mee. Echter gaan wij zorgvuldig te werk en passen wij  de narcose aan op basis van de leeftijd, een algemeen onderzoek en een eventule bloeduitslag.

Bij oudere dieren adviseren wij voorafgaand aan de operatie een bloedonderzoek om de belangrijkste organen die bijdragen aan het filteren van de narcose uit het lichaam in beeld te brengen. Zo kunnen ook oudere dieren op een zeer goede en veilig manier chirurgie ondergaan.

Een bloedonderzoek voorafgaand aan de operatie kan op dezelfde dag van de operatie uitgevoerd worden. Heeft u geen ouder dier maar vindt u het wel prettig om dit vooraf te laten doen? Dat is natuurlijk geen probleem.

Tijdens de narcose wordt uw huisdier goed gemonitord door een daarvoor opgeleide Paraveterinair anaesthesist. De ademhaling, pols, hartslag, temperatuur en de algemene toestand van uw huisdier worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Hierdoor kunnen wij ingrijpen wanneer dit nodig is.

 

Nazorg

Wanneer u uw huisdier komt ophalen, zal aan de balie de nazorguitleg met u doorgenomen worden.

Is er enkel een gebitsreiniging uitgevoerd en zijn er geen tanden getrokken, dan hoeft u niet op controle te komen. Wel krijgt u het advies mee om te gaan tandenpoetsen.

Wanneer er tanden getrokken zijn, zien wij u graag over 7 dagen op controle om de hechtingen en de genezing te beoordelen. Uw huisdier mag voor 7 dagen enkel natvoer krijgen om de hechtingen te beschermen.

 

AFSPRAAK

MAKEN

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken uitsluitend op afspraak.

ANDERE

DIENSTEN

Dierenkliniek Etten-leur biedt naast tandheelkunde ook andere diensten aan:

bottom of page