top of page

Tandheelkunde

bij Dierenkliniek

Etten-leur?

Denkt u na over een tandheelkundige behandeling bij Dierenkliniek Etten-Leur of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.

Wij werken uitsluitend op afspraak.

 

Goede professionele

gebitszorg

Tijdens de jaarlijkse controle kunt u het advies krijgen om bij uw huisdier een gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Dit kan zijn door een overmaat aan tandsteen, maar soms is een behandeling ook noodzakelijk door een infectie. Gebitsbehandeling vinden plaats onder narcose.

Als uw huisdier komt voor een gebitsbehandeling, is het belangrijk dat hij/zij nuchter wordt gehouden vanaf de avond van te voren 00.00uur. Via de e-mail ontvangt u een gezondheid vragenlijst, het verzoek is om deze in te vullen en mee te brengen naar de behandeling.

Een gebitsbehandeling gaat als volgt:

  • Wanneer uw huisdier goed slaapt inspecteren wij het gebit op tandsteen en op ontstekingen. Zijn er beschadigingen van de tanden aanwezig, of staan ze los?

  • Vervolgens wordt het tandsteen verwijderd met een ultrasoon reinigingsapparaat: door middel van water en trillingen komt het tandsteen los van de tand.

  • Zijn er beschadigingen op de tand aanwezig of staan deze los, dan zullen deze verwijderd worden. De holte waar de tand zat wordt netjes gesloten met hechtdraad.

  • De rest van de tanden worden gepolijst, dit brengt een beschermlaagje aan op de tanden.

Tijdens de narcose wordt uw huisdier goed gemonitord door de assistente. Wij letten op de ademhaling, het hartje en de algemene toestand van uw huisdier.

Hierdoor kunnen wij ingrijpen wanneer dit nodig is.

Wanneer de behandeling gedaan is, wordt uw huisdier overgedragen naar de opname waar de opnameassistente goed opvolgt hoe uw huisdier wakker wordt.

Wanneer uw huisdier wordt gebracht voor een gebitsbehandeling, mag hij/zij vaak in de loop van de middag weer naar huis. Hier zullen wij altijd over bellen.

Narcose

Narcose is voor veel eigenaren erg spannend en een redenen om geen gebitsbehandeling te laten uitvoeren.

Narcose heeft altijd een risico, maar om deze zo veilig mogelijk te laten verlopen onderzoeken wij uw huisdier voorafgaand aan de narcose en heeft u de keuze om voorafgaand een bloedonderzoek te laten uitvoeren. Mochten er afwijkingen gevonden worden, zullen wij in overleg hierop de behandeling aanpassen.

Is uw hond ouder dan 7 jaar of uw kat ouder dan 10 jaar, dan adviseren wij altijd een bloedonderzoek voorafgaand aan de narcose.

Daarnaast wordt uw huisdier goed in de gaten gehouden door de assistente tijdens de narcose, om deze zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Nazorg

Wanneer u uw huisdier komt ophalen, zal aan de balie de nazorguitleg met u doorgenomen worden.

Is er enkel een gebitsreiniging uitgevoerd en zijn er geen tanden getrokken, dan hoeft u niet op controle te komen. Wel krijgt u het advies mee om te gaan tandenpoetsen.

Wanneer er tanden getrokken zijn, zien wij u graag over 7 dagen op controle om de hechtingen en de genezing te beoordelen. Uw huisdier mag voor 7 dagen enkel natvoer krijgen om de hechtingen te beschermen.

 

AFSPRAAK

MAKEN

Wilt u een afspraak maken voor Tandheelkunde of heeft u vragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wij werken uitsluitend op afspraak.

ANDERE

DIENSTEN

Dierenkliniek Etten-leur bied naast Tandheelkunde ook andere diensten aan:

bottom of page